Karibu yada diğer bilinen adıyla  Ren geyiği dünyada Kuzey Amerika , kutup ve kutup altı bölgelerde yayılım gösteren memeli bir hayvan türüdür.Latince adı Rangifer tarandus olan ren geyikleri erkek ve dişi bireylerinde görülen çift çataldan oluşan gösterişli ve büyük boynuzları ile bilinirler.Amerika kıtasında Karibu(Caribou) yada Kuzey Amerika ren geyiği olarak bilinen bu güzel memeli türü çizgi filmlerde ve fimlerde noel babanın kızağını çeken geyiklerdir.Renk geyiklerinin bir kaç alt türü mevcuttur.

Genel olarak ren geyiklerinin dişileri yaklaşık 160-200 cm boya ,80-115 kg ağırlığa ulaşırken,erkek ren geyikleri ise 180-215 cm boya  , 180-300 kg ağırlığa ulaşabilir.Ren geyikleri dünya genelinde kuzey bölgelerde 62 derece enlemde oldukça kalabalık sürüler halinde yaşarlar.

Ayrıca kuzey bölgelerinde alaskada ve sibiryada yerli halk ren geyiklerini evcileştirmiş ve ren geyiklerinin et , süt, kürkünü kullandıkları gibi ayrıca kızaklarda kullanarak bir ulaşım çözümü olarakta kullanmaktadır.Aşağıda ren geyiklerine ait vide ve belgesel görüntüleri izleyin.